top of page

Priser og tid

Åpenhet og gjennomsiktighet er viktig for meg i alt jeg gjør.

Under kan du lese litt mer om bakgrunnen for priser og lengde på timeavtaler. 

Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe!

Hvorfor så mange forskjellige timelengder, Pål?

Tradisjonelt har timer hos psykolog en varighet på 45-50 minutter. For noen kan det være i korteste laget for dypere kroppslig/emosjonelt arbeid. 60 minutter er et godt kompromiss, men jeg tilbyr alternativer fra 45 til 90 minutter. Det aller viktigste er at du lytter til deg selv. Jeg vet at økonomi også spiller inn, så ta de hensyn og valg som føles best for deg og din livssituasjon. 

Hvorfor anbefaler du en lengre oppstartstime?

En lengre oppstartstime gir oss tid til å bli kjent med hverandre og starte arbeidet. Vi får utforsket grundig det du strever med her og nå, og vi kan begynne å nøste i historiene bak. Jeg får også gitt deg en ordentlig smakebit på hva det vil si å jobbe med meg. Dessuten kan bedre tid innledningsvis øke utbyttet av de påfølgende timene. Vi kommer nemlig med en viss spenning og aktivering til første time, og denne aktiveringen kan hjelpe oss med å komme raskere og dypere igang. 

Har du forsikring?

Undersøk med forsikringsselskapet om du kan bruke timene dine hos meg. Noen selskaper insisterer på at du skal bruke spesifikke psykologer tilknyttet dem. Med forsikring kan det være du får dekket inntil 10 timer med behandling hos psykolog. 

Hvor ofte er det lurt å komme?

Forskning viser tydelig at det er hensiktsmessig å ha timeavtaler ukentlige eller oftere i starten av en terapiprosess. Dersom økonomi setter grenser og du tenker at du kanskje bare har anledning til å komme annenhver uke, så kan det være lurt å vente et par måneder mens du sparer slik at du kan komme ukentlig de første 4-8 gangene. Når arbeidet er godt i gang, kan timene stress ut til annenhver uke eller sjeldnere. 

Hvor lenge er det vanlig å gå til psykolog?

De fleste trenger 10 til 20 timer for å få godt utbytte av samarbeidet. Det varierer hvor langt tidsrom disse timene spres ut over. Det hender også at vi finner ut av det du strever med på mindre enn 10 timer. Og noen har behov for å gå lengre. Jeg snakker jevnlig med deg om hvordan du opplever samarbeidet vårt og om det fører til endring eller bedring. Hvor lenge du trenger å komme finner vi ut av sammen. 

bottom of page